Jednoduchý recept

Mufloní pikantní guláš

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 47264
Kategorie: Maso

Ingredience

2 g Bobkový list
4 stroužek Česnek
2 g Chilli koření mleté
500 g Cibule
30 g Hořčice gurmánská
30 g Jíška hotová tmavá
4 g Kmín celý
1 ks Masox
1000 g Mufloní maso
3 g Nové koření celé
30 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý celý
2 g Pepř černý mletý
300 g Rohlíky celozrnné
150 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
3 g Tymián sušený
1500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 642 kcal
Kilojoule 2 688kJ
12% Sacharidy 44 g
44% Tuky 33 g
36% Sodík 718 mg
51% Bílkoviny 29 g

Mufloní pikantní guláš postup přípravy receptu:

1

Muflonní maso vykostíme, kosti si ponecháme, maso odblaníme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Kosti z muflona zalijeme vodou, okořeníme novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem a uvaříme vývar.

2

V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme celý kmín, osmahneme, přidáme cibuli, osmažíme dozlatova, na cibulový základ položíme kostky masa, osolíme, opepříme mletým pepřem, okořeníme tymiánem, krátce orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Až se šťáva vydusí, posypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, podlijeme vývarem z mufloních kostí, přihodíme kostku masoxu a dusíme zvolna téměř doměkka. Nyní ochutíme česnekem, hořčicí, chilli kořením, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.

3

Hotový guláš podáváme s celozrnným pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept