Skopová pečínka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová pečínka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 47265 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kg | Skopové maso přední |
1 kávová lžička | Sůl |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 133,3mg |
Draslík | 593,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová pečínka postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a v malé misce smícháme spolu se solí a pepřem. |
2 | Z masa odstraníme blány, umyjeme, nakrájíme na větší plátky, které potřeme připravenou česnekovou směsi. Rozložíme je na pracovní plochu a pod potravinářskou fólii po obou stranách naklepeme. Zlehka obalíme v mouce a v pánvi na rozpáleném oleji zprudka opečeme. |
3 | Opečené maso pokládáme na jinou pánev, přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, poprášíme mletou paprikou, zalijeme vodou, přikryjeme poklici a na mírném ohni dusíme doměkka, aby se vyvařila všechna voda. |
Poznámka
Takto připravenou pečínku podáváme teplou, vhodnou přílohou je dušená řýže.