Jednoduchý recept

Pečená rajčata s ančovičkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 47266
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

100 g Ančovičky konzervované
30 g Bazalka
3 stroužek Česnek
20 ml Citronová šťáva
5 g Hořčice
300 g Krevety tygří - loupané
30 ml Olej olivový
20 ml Olej olivový extra panenský
3 g Pepř černý mletý
1 kg Rajčata
300 g Salát listový Dubáček
6 g Sůl
3 g Sůl mořská
30 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 116 kcal
Kilojoule 486kJ
2% Sacharidy 7 g
9% Tuky 7 g
38% Sodík 752 mg
20% Bílkoviny 11 g

Pečená rajčata s ančovičkami postup přípravy receptu:

1

Do olejem vymazaného pekáče naskládáme rozpůlená rajčata řezem nahoru, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme prolisovaným česnekem a nasekanými listy tymiánu. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 45 minut, až jsou rajčata měkká, ale musí stále držet tvar. Necháme vychladnout.

2

Zatím v hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme krevety a minutu a půl povaříme, až nabydou mléčné barvy. Slijeme a ihned ochladíme studenou vodou.

3

Do mísy naskládáme rajčata, pokryjeme natrhaným salátem a bazalkou. Pokapeme bohatě zálivkou z oleje, hořčice, citronové šťávy a soli. Navrch rozložíme krevety a ančovičky, ozdobíme nasekanými kapary.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept