Pikantní skopové kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní skopové kotlety
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47268 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
60 g | Hera |
1 polévková lžíce | Hořčice |
100 g | Husí sádlo |
200 g | Kapary |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kg | Skopový hřbet |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 9,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 12,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Husí sádlo, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Hořčice, Kapary, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Skopový hřbet mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní skopové kotlety postup přípravy receptu:
1 | Heru nakrájíme na kousky a v pánvi rozehřejeme, přidáme na kousky nakrájené kapary, zahřejeme je, přisypeme drobně nasekanou chilli papričku, zamícháme a stáhneme z ohně. |
2 | Maso vykostíme, umyjeme, vyřízneme tlusté části, čistou utěrkou vysušíme a nakrájíme na 150g plátky. Každý plátek potřeme smíchaným prolisovaným česnekem se solí, po obou stranách přes fólii paličkou naklepeme. Naklepané plátky masa potřeme hořčicí, posypeme moukou a v pánvi na rozpáleném sádle zprudka opečeme z jedné a potom z druhé strany, opečené jemně posypeme pepřem. |
3 | Hotové kotlety naskládáme na mělkou oválnou mísu, na každou porci kotlety položíme lžíci připravených kaparů a mísu položíme na slavnostní stůl. |
Poznámka
Kotlety podáváme teplé, jako příloha jsou vařené brambory a čerstvá zelenina.