Jednoduchý recept

Pikantní skopové kotlety

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 47268
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
60 g Hera
1 polévková lžíce Hořčice
100 g Husí sádlo
200 g Kapary
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kg Skopový hřbet
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 827 kcal
Kilojoule 3 461kJ
6% Sacharidy 22 g
76% Tuky 57 g
5% Sodík 103 mg
95% Bílkoviny 53 g

Pikantní skopové kotlety postup přípravy receptu:

1

Heru nakrájíme na kousky a v pánvi rozehřejeme, přidáme na kousky nakrájené kapary, zahřejeme je, přisypeme drobně nasekanou chilli papričku, zamícháme a stáhneme z ohně.

2

Maso vykostíme, umyjeme, vyřízneme tlusté části, čistou utěrkou vysušíme a nakrájíme na 150g plátky. Každý plátek potřeme smíchaným prolisovaným česnekem se solí, po obou stranách přes fólii paličkou naklepeme. Naklepané plátky masa potřeme hořčicí, posypeme moukou a v pánvi na rozpáleném sádle zprudka opečeme z jedné a potom z druhé strany, opečené jemně posypeme pepřem.

3

Hotové kotlety naskládáme na mělkou oválnou mísu, na každou porci kotlety položíme lžíci připravených kaparů a mísu položíme na slavnostní stůl.

Poznámka

Kotlety podáváme teplé, jako příloha jsou vařené brambory a čerstvá zelenina.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept