Zdravý recept

Čínská polévka z bílých ředkviček

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47269

Ingredience

1 l Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
12 ks Ředkev bílá

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 68 kcal
Kilojoule 286kJ
2% Sacharidy 9 g
0% Tuky 0 g
45% Sodík 892 mg
15% Bílkoviny 8 g

Čínská polévka z bílých ředkviček postup přípravy receptu:

1

Ředkvičky omyjeme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Velké plody bývají chuťově velmi ostré a tak je spaříme horkou vodou - tím jejich ostrou chuť potlačíme.

2

V hrnci přivedeme v varu nesolený vývar, přidáme do něj zázvor, pepř a ředkvičky. Vaříme alespoň půl hodiny. Když ředkvičky začnou měknout, přidáme Vegetu a ocet. Necháme provařit a pak ještě podle chuti osolíme.

3

Pokud je polévka příliš hustá, můžeme ji naředit vývarem.

Poznámka

Jednoduchá čínská polévka - v podstatě čistý masový vývar ochucený kořením a ředkvičkami. Husté čínské polévky se podávají jako hlavní jídlo. Řidší zeleninové vývary se v čínské kuchyni servírují po hlavním chodu. Sytá a tučná jídla se jimi zapíjejí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept