Kančí guláš s husou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí guláš s husou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47270 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
4 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
150 g | Hříbky čerstvé |
200 ml | Husí krev |
400 g | Husí maso |
600 g | Kančí maso |
3 g | Majoránka |
3 g | Nové koření mleté |
25 ml | Ocet vinný červený |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 ml | Víno červené |
800 g | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 202,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Hříbky čerstvé, Husí maso, Kančí maso, Majoránka, Ocet vinný červený, Sádlo škvařené, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí krev, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí guláš s husou postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné kančí a husí maso nakrájíme na kostky. Husí krev smícháme s octem a rozkvedláme v ní žloutky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, hříbky nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osolíme, opepříme, okořeníme mletým novým kořením, krátce orestujeme, zalijeme vývarem z kostí, červeným vínem, přidáme plátky hříbků a dusíme téměř doměkka. |
3 | Za stálého míchání přilijeme krevní směs se žloutky, ovoníme majoránkou, ochutíme česnekem, podle chuti dosolíme a dodusíme. |
4 | Hotový guláš rozdělíme na talíře, přiložíme vařené brambory a podáváme. |