Zdravý recept

Čínská polévka z pekingského zelí

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47272

Ingredience

0,5 l Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
1 ks Zelí čínské
10 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 174 kcal
Kilojoule 726kJ
7% Sacharidy 25 g
3% Tuky 2 g
28% Sodík 566 mg
42% Bílkoviny 24 g

Čínská polévka z pekingského zelí postup přípravy receptu:

1

Z hlávky zelí odstraníme poškozené krajní listy, zbytek opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Zelí pak nakrájíme na větší kousky.

2

Žampióny očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na poloviny.

3

V hrnci přivedeme k varu nesolený vývar, přisypeme do něj nakrájené zelí a žampiony a vaříme přibližně 15 minut.

4

Těsně před koncem vaření přidáme Vegetu a podle chuti osolíme.

Poznámka

Místo čerstvých žampionů můžeme použít žampiony sterilované. Silné řapíky listů čínského zelí můžeme ukrojit a usmažit je např. s masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept