Jednoduchý recept

Mufloní guláš s pórkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 47274
Kategorie: Maso

Ingredience

3 g Bobkový list
20 g Česnek
600 g Cibule
40 g Hořčice
30 g Jíška hotová tmavá
10 g Kmín drcený
300 g Lečo sterilované
2 g Majoránka
1000 g Mufloní maso
3 g Paprika mletá pálivá
20 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
200 g Pórek
50 g Protlak rajčatový
150 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
100 ml Víno červené
800 ml Vývar z hovězích kostí
10 ml Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 621 kcal
Kilojoule 2 598kJ
8% Sacharidy 30 g
48% Tuky 36 g
63% Sodík 1 g
54% Bílkoviny 31 g

Mufloní guláš s pórkem postup přípravy receptu:

1

Odblaněné mufloní maso nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, bílou část pórku nakrájíme na tenká kolečka a zelenou část posekáme najemno.

2

V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dorůžova. Na cibulový základ nasypeme kousky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, okořeníme bobkovým listem, chvilku restujeme, zalijeme vývarem z kostí a zvolna dusíme hodinu a půl. Nyní ochutíme česnekem, hořčicí, rajčatovým protlakem, červeným vínem, zakápneme worcesterem, přilijeme lečo i s nálevem, přidáme plátky pórku, ovoníme majoránkou, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.

3

Hotový guláš rozdělíme na talíře a porce posypeme posekaným zeleným pórkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept