Mufloní guláš s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mufloní guláš s pórkem
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47274 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 g | Bobkový list |
20 g | Česnek |
600 g | Cibule |
40 g | Hořčice |
30 g | Jíška hotová tmavá |
10 g | Kmín drcený |
300 g | Lečo sterilované |
2 g | Majoránka |
1000 g | Mufloní maso |
3 g | Paprika mletá pálivá |
20 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
200 g | Pórek |
50 g | Protlak rajčatový |
150 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
100 ml | Víno červené |
800 ml | Vývar z hovězích kostí |
10 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 30,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 29,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Kmín drcený, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jíška hotová tmavá, Lečo sterilované, Mufloní maso, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Pórek, Protlak rajčatový, Vývar z hovězích kostí , Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mufloní guláš s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné mufloní maso nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, bílou část pórku nakrájíme na tenká kolečka a zelenou část posekáme najemno. |
2 | V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dorůžova. Na cibulový základ nasypeme kousky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, okořeníme bobkovým listem, chvilku restujeme, zalijeme vývarem z kostí a zvolna dusíme hodinu a půl. Nyní ochutíme česnekem, hořčicí, rajčatovým protlakem, červeným vínem, zakápneme worcesterem, přilijeme lečo i s nálevem, přidáme plátky pórku, ovoníme majoránkou, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme. |
3 | Hotový guláš rozdělíme na talíře a porce posypeme posekaným zeleným pórkem. |