Jednoduchý recept

Čínská rajská polévka s masem

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47275
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
1,5 l Hovězí vývar základní
1 špetka Kmín mletý
1 polévková lžíce Olej olivový
500 g Rajčata
2 polévková lžíce Solamyl
1 polévková lžíce Sůl
1 kávová lžička Vegeta
2 ks Vejce slepičí
100 g Vepřové maso libové
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 183 kcal
Kilojoule 766kJ
3% Sacharidy 11 g
11% Tuky 8 g
76% Sodík 2 g
31% Bílkoviny 18 g

Čínská rajská polévka s masem postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Vejce rozšleháme v misce metlou, Solamyl rozmícháme s trochou vody. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky.

2

V pánvi rozehřejeme olej a na něm prudce osmahneme nakrájené maso, zasypeme ho špetkou kmínu a pánev odstavíme z ohně.

3

V hrnci přivedeme do varu vývar, přidáme čtvrtky rajčat a 10 minut vaříme. Pak přidáme osmahnuté maso, cukr, Vegetu a rozmíchaný Solamyl. Za stálého míchání polévku vaříme, dokud nezhoustne. Na závěr přiléváme do vařící polévky pomalu kolem dokola kraje hrnce rozšlehaná vejce. Polévku už nemícháme, aby vajíčka utvořila větší noky. Podle chuti osolíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept