Čínská rajská polévka s masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínská rajská polévka s masem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47275 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1,5 l | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Kmín mletý |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
500 g | Rajčata |
2 polévková lžíce | Solamyl |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
2 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřové maso libové |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 140,4mg |
Draslík | 576,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 634,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Olej olivový, Solamyl, Vegeta, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínská rajská polévka s masem postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Vejce rozšleháme v misce metlou, Solamyl rozmícháme s trochou vody. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a na něm prudce osmahneme nakrájené maso, zasypeme ho špetkou kmínu a pánev odstavíme z ohně. |
3 | V hrnci přivedeme do varu vývar, přidáme čtvrtky rajčat a 10 minut vaříme. Pak přidáme osmahnuté maso, cukr, Vegetu a rozmíchaný Solamyl. Za stálého míchání polévku vaříme, dokud nezhoustne. Na závěr přiléváme do vařící polévky pomalu kolem dokola kraje hrnce rozšlehaná vejce. Polévku už nemícháme, aby vajíčka utvořila větší noky. Podle chuti osolíme a podáváme. |