Pečený candát s bramborami a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený candát s bramborami a smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 47276 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Brambory |
800 g | Candát obecný |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
120 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
600 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 201,0mg |
Draslík | 845,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený candát s bramborami a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. Candáta očistíme a naporcujeme. Pekáč vymažeme silnější vrstvou másla. |
2 | Porce ryby naskládáme do pekáče, obložíme plátky brambor, osolíme, opepříme a pečeme v předehřáté troubě. K poloměkkému masu přilijeme smetanu a dopečeme. |
3 | Rybu servírujeme s bramborami, přelijeme smetanou, zakapeme citronovou šťávou a posypeme petrželovou natí. |