Jednoduchý recept

Nadívané hovězí maso na židovský spůsob

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47277

Ingredience

100 g Houby sušené
800 g Hovězí maso zadní
100 g Husí sádlo
30 g Kopr čerstvý
1 kávová lžička Koření arabské
1 kávová lžička Majoránka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
500 g Telecí maso mleté
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 782 kcal
Kilojoule 3 271kJ
3% Sacharidy 11 g
61% Tuky 46 g
23% Sodík 467 mg
143% Bílkoviny 81 g

Nadívané hovězí maso na židovský spůsob postup přípravy receptu:

1

Nádivka: Do kastrůlku nalijeme vodu, přidáme sušené houby a uvaříme je doměkka. Uvařené scedíme a necháme vychladnout. Mleté maso položíme do misky, přidáme vychlazené houby, rozklepneme vejce, přisypeme podle vlastní chuti sůl, pepř, česnekové koření, majoránku, nasekaný kopr a vše dohromady dobře promícháme.

2

Z hovězího masa odstraníme blány, umyjeme studenou vodou a nakrájíme přes vlákno na osm plátků. Každý plátek masa osolíme a v pánvi na rozpáleném sádle a za častého podlévání vodou dusíme doměkka, asi tak 30 minut.

3

Měkké plátky masa naskládáme na plech nebo pekáč, posypeme lehce pepřem, na každý plátek lžící položíme přiměřené množství nádivky a přikryjeme dalším plátkem. Podlijeme vodou a v troubě dusíme dalších 30 minut. Hotové jídlo podle porcí rozdělíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Takto připravené jídlo podáváme teplé, vhodnou přílohou je dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept