Nadívané hovězí maso na židovský spůsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívané hovězí maso na židovský spůsob
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 47277 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Houby sušené |
800 g | Hovězí maso zadní |
100 g | Husí sádlo |
30 g | Kopr čerstvý |
1 kávová lžička | Koření arabské |
1 kávová lžička | Majoránka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Telecí maso mleté |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 366,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Husí sádlo, Kopr čerstvý, Majoránka, Sůl, Telecí maso mleté, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Hovězí maso zadní, Koření arabské, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadívané hovězí maso na židovský spůsob postup přípravy receptu:
1 | Nádivka: Do kastrůlku nalijeme vodu, přidáme sušené houby a uvaříme je doměkka. Uvařené scedíme a necháme vychladnout. Mleté maso položíme do misky, přidáme vychlazené houby, rozklepneme vejce, přisypeme podle vlastní chuti sůl, pepř, česnekové koření, majoránku, nasekaný kopr a vše dohromady dobře promícháme. |
2 | Z hovězího masa odstraníme blány, umyjeme studenou vodou a nakrájíme přes vlákno na osm plátků. Každý plátek masa osolíme a v pánvi na rozpáleném sádle a za častého podlévání vodou dusíme doměkka, asi tak 30 minut. |
3 | Měkké plátky masa naskládáme na plech nebo pekáč, posypeme lehce pepřem, na každý plátek lžící položíme přiměřené množství nádivky a přikryjeme dalším plátkem. Podlijeme vodou a v troubě dusíme dalších 30 minut. Hotové jídlo podle porcí rozdělíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Takto připravené jídlo podáváme teplé, vhodnou přílohou je dušená rýže.