Jednoduchý recept

Pórek s cibulkou a parmezánem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 47281
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 ks Cibule červená
1 kávová lžička Citronová šťáva
3 g Máslo čerstvé
3 g Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
2 g Pepř černý mletý
3 g Petržel kudrnka
6 ks Pórek
2 g Sůl
60 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 834kJ
24% Sacharidy 86 g
9% Tuky 7 g
27% Sodík 540 mg
27% Bílkoviny 15 g

Pórek s cibulkou a parmezánem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve nakrájíme na úzké nudličky bílou a světlezelenou část omytých pórků a restujeme je na rozpuštěném másle s olejem na pánvi asi 15 minut doměkka. Vše osolíme a opepříme, dáme do vyhřáté trouby, aby pórek nevychladl.

2

Vedle na pánvi stejným způsobem připravíme na jemná kolečka nakrájené červené cibule. Restujeme asi 10 minut a před koncem nalijeme do cibule citronovou šťávu a smícháme se šťávou na dně pánve. Vše dosolíme a dopepříme, posypeme semínky fenyklu a nastrouhaným muškátovým oříškem.

3

Servírujeme teplé na teplých talířích. Na pórek dáme cibuli a posypeme strouhaným parmezánem a nadrobno krájenou petrželí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept