Jednoduchý recept

Sleďový salát s cibulí

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 47284
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

3 ks Cibule
1 ks Citrony
40 g Cukr krupice
60 g Houby nakládané
200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
30 g Kopr čerstvý
150 g Makrela uzená
100 g Okurky nakládané
1 dl Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
500 g Sleď čerstvý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 734kJ
5% Sacharidy 18 g
40% Tuky 30 g
27% Sodík 530 mg
36% Bílkoviny 20 g

Sleďový salát s cibulí postup přípravy receptu:

1

Do vhodné nádoby nalijeme vodu, ponoříme do ní sledě a necháme je namočené 24 hodin. Sledě vykucháme, důkladně očistíme, umyjeme pod tekoucí studenou vodou, stáhneme z nich kůži a nakrájíme na malé kousky. Uzenou makrelu také zbavíme kůže a nakrájíme na malé kousky.

2

Do kastrůlku s 0,5 l vroucí vody opatrně pomocí lžíce vložíme vejce a 10 minut je vaříme natvrdo. Uvařené scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které zatím necháme stranou.

3

Do salátové skleněné mísy dáme připravené sledě spolu s makrelou, přidáme uvařená vejce, drobně nakrájené okurky a houby, na malé kousky nakrájenou cibuli, vsypeme scezený hrášek, podle vlastní chutě přimícháme sůl a pepř. Dochutíme vymačkanou citronovou šťávou a cukrem, podle potřeby přilijeme olej, nakonec posypeme nasekaným koprem a všechno dobře promícháme.

Poznámka

Salát servírujeme studený, přidáme čerstvý chléb, anebo krajíce veky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept