Sleďový salát s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sleďový salát s cibulí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47284 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
40 g | Cukr krupice |
60 g | Houby nakládané |
200 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
30 g | Kopr čerstvý |
150 g | Makrela uzená |
100 g | Okurky nakládané |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Sleď čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 217,2mg |
Draslík | 311,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Cukr krupice, Houby nakládané, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kopr čerstvý, Makrela uzená, Okurky nakládané, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sleďový salát s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Do vhodné nádoby nalijeme vodu, ponoříme do ní sledě a necháme je namočené 24 hodin. Sledě vykucháme, důkladně očistíme, umyjeme pod tekoucí studenou vodou, stáhneme z nich kůži a nakrájíme na malé kousky. Uzenou makrelu také zbavíme kůže a nakrájíme na malé kousky. |
2 | Do kastrůlku s 0,5 l vroucí vody opatrně pomocí lžíce vložíme vejce a 10 minut je vaříme natvrdo. Uvařené scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které zatím necháme stranou. |
3 | Do salátové skleněné mísy dáme připravené sledě spolu s makrelou, přidáme uvařená vejce, drobně nakrájené okurky a houby, na malé kousky nakrájenou cibuli, vsypeme scezený hrášek, podle vlastní chutě přimícháme sůl a pepř. Dochutíme vymačkanou citronovou šťávou a cukrem, podle potřeby přilijeme olej, nakonec posypeme nasekaným koprem a všechno dobře promícháme. |
Poznámka
Salát servírujeme studený, přidáme čerstvý chléb, anebo krajíce veky.