Jednoduchý recept

Mufloní guláš s bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 47285

Ingredience

2 g Bobkový list
600 g Brambory
300 g Cibule
400 g Fazole červené sterilované
5 g Jalovec
5 g Kmín drcený
2 g Majoránka
1000 g Mufloní maso
5 g Nové koření celé
20 g Paprika mletá sladká
150 g Paprika zelená
5 g Pepř černý mletý
300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
5 g Podravka
150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
150 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
6 stroužek Česnek
100 g Žampiony čerstvé
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 502kJ
11% Sacharidy 39 g
40% Tuky 30 g
44% Sodík 881 mg
55% Bílkoviny 31 g

Mufloní guláš s bramborami postup přípravy receptu:

1

Mufloní maso očistíme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na slabé proužky, česnek prolisujeme, žampiony nakrájíme na plátky, očištěné brambory na kostičky, nakládané fazole a rajčata scedíme.

2

V hrnci na horkém sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme, okořeníme novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, kmínem, orestujeme, posypeme mletou paprikou, podlijeme pivem, přidáme polovinu česneku a dusíme téměř doměkka. Občas podle potřeby podléváme horkou vodou. Nyní přidáme zbylý česnek, houby, papriky, brambory, rajčata, podle potřeby přilijeme vodu, dochutíme podravkou a dodusíme. Těsně před odstavením ovoníme majoránkou, přidáme scezené fazole, prohřejeme a odstavíme.

3

Hotový guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept