Mufloní guláš s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mufloní guláš s bramborami
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47285 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
600 g | Brambory |
6 stroužek | Česnek |
300 g | Cibule |
400 g | Fazole červené sterilované |
5 g | Jalovec |
5 g | Kmín drcený |
2 g | Majoránka |
1000 g | Mufloní maso |
5 g | Nové koření celé |
20 g | Paprika mletá sladká |
150 g | Paprika zelená |
5 g | Pepř černý mletý |
300 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
5 g | Podravka |
150 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
150 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
100 g | Žampiony čerstvé |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 24,3mg |
Draslík | 943,4mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 28,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Fazole červené sterilované, Kmín drcený, Majoránka, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sádlo škvařené, Sůl, Žampiony čerstvé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mufloní maso, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Podravka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mufloní guláš s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Mufloní maso očistíme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na slabé proužky, česnek prolisujeme, žampiony nakrájíme na plátky, očištěné brambory na kostičky, nakládané fazole a rajčata scedíme. |
2 | V hrnci na horkém sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme, okořeníme novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, kmínem, orestujeme, posypeme mletou paprikou, podlijeme pivem, přidáme polovinu česneku a dusíme téměř doměkka. Občas podle potřeby podléváme horkou vodou. Nyní přidáme zbylý česnek, houby, papriky, brambory, rajčata, podle potřeby přilijeme vodu, dochutíme podravkou a dodusíme. Těsně před odstavením ovoníme majoránkou, přidáme scezené fazole, prohřejeme a odstavíme. |
3 | Hotový guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící. |