Pomazánka z uzených ryb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z uzených ryb
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 47286 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
120 g | Cibule sterilovaná |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
170 g | Kambala |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
170 g | Losos uzený |
170 g | Makrela uzená |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
120 ml | Olej rostlinný |
60 g | Olivy černé |
60 g | Olivy zelené |
0,3 kávová lžička | Sůl |
170 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 64,6mg |
Draslík | 398,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 719,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule sterilovaná, Cukr krupice, Kambala, Kari koření, Losos uzený, Makrela uzená, Ocet vinný, Olej rostlinný, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Olivy zelené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z uzených ryb postup přípravy receptu:
1 | Všechny ryby vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na kostky. Naložené cibulky scedíme, necháme okapat a nakrájíme na čtvrtky, olivy nakrájíme na kolečka. Marinádu připravíme osmažením kari koření na oleji, přidáme ocet, sůl, pepř, cukr, promícháme a odstavíme. |
2 | V míse promícháme ryby s olivami, cibulkami, přelijeme vychladlou marinádou a pod fólií necháme přes noc v chladničce. |