Recept

Hlávkový salát s olivami

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 47287

Ingredience

120 g Cibulka jarní
2 polévková lžíce Ocet vinný
80 ml Olej olivový
120 g Olivy černé
2 špetka Pepř černý mletý
350 g Rajčata
300 g Salát hlávkový
0,3 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 722kJ
4% Sacharidy 13 g
49% Tuky 37 g
26% Sodík 517 mg
19% Bílkoviny 11 g

Hlávkový salát s olivami postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na měsíčky, olivy rozpůlíme, cibulky nakrájíme na nudličky. Salát opereme a nakrájíme na širší nudličky. Zálivku připravíme smícháním octa, oleje, soli a pepře.

2

V míse promícháme salát s cibulkami, olivami, rajčaty a poklademe plátky vajec. Salát přelijeme zálivkou a pod fólií necháme v chladničce vychladit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept