Sledi s jablky v majonéze - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sledi s jablky v majonéze
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 47288 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
500 g | Majonéza |
40 g | Med včelí |
300 g | Okurky nakládané |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
400 g | Pomeranče |
1,5 kg | Sleď čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 350,0mg |
Draslík | 237,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 246,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,7mg |
Vitamín E | 10,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Majonéza, Med včelí, Okurky nakládané, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sledi s jablky v majonéze postup přípravy receptu:
1 | Nasolené sledě vymačkáme, nakrájíme na kousky, dáme do misky, pokapeme olejem a promícháme. Pomeranče oloupeme, oddělíme měsíčky od sebe, nakrájíme je na malé kousky a dáme do misky ke sleďům. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky a spolu s drobně nakrájenými okurkami přidáme do misky. |
2 | Všechny suroviny v misce smícháme dohromady, podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme ještě medem, přidáme majonézu, nasekanou petrželovou nať a ještě jednou důkladně promícháme. |
Poznámka
Takto připravené sledě podáváme jako studený předkrm s vařenými bramborami.