Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4729

Ingredience

70 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
15 g Droždí
70 g Hrozinky
40 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
180 g Ořechy vlašské
2 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 849kJ
12% Sacharidy 44 g
35% Tuky 26 g
6% Sodík 112 mg
18% Bílkoviny 10 g

Rakouská bábovka postup přípravy receptu:

1

Nejprve namočíme rozinky do vlažné vody s rumem.

2

Z poloviny mouky, droždí, mléka a 40ml zpracujeme těsto a na teplém místě necháme vykynout do dvojnásobného objemu.

3

Poté přidáme okapané rozinky, zbytek mouky, drcené ořechy, máslo, cukr, vejce, žloutky, špetku soli a znovu propracujeme.

4

Necháme znovu vykynout do dvojnásobného objemu.

5

Z těsta vyválíme šišku a vložíme do máslem vymazané bábovkové formy. V troubě předehřáté na 180C pečeme asi 50minut.

6

Hotovou bábovku necháme cca 10min odpočinout a vyklopíme. Necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept