Rakouská bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rakouská bábovka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4729 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
70 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
15 g | Droždí |
70 g | Hrozinky |
80 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
180 g | Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 135,7mg |
Draslík | 231,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 148,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Droždí, Hrozinky, Ořechy vlašské, Rum, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rakouská bábovka postup přípravy receptu:
1 | Nejprve namočíme rozinky do vlažné vody s rumem. |
2 | Z poloviny mouky, droždí, mléka a 40ml zpracujeme těsto a na teplém místě necháme vykynout do dvojnásobného objemu. |
3 | Poté přidáme okapané rozinky, zbytek mouky, drcené ořechy, máslo, cukr, vejce, žloutky, špetku soli a znovu propracujeme. |
4 | Necháme znovu vykynout do dvojnásobného objemu. |
5 | Z těsta vyválíme šišku a vložíme do máslem vymazané bábovkové formy. V troubě předehřáté na 180C pečeme asi 50minut. |
6 | Hotovou bábovku necháme cca 10min odpočinout a vyklopíme. Necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme. |