Srnčí guláš s povidly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí guláš s povidly
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 47290 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 g | Bobkový list |
350 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
400 g | Cibule |
20 g | Feferony |
40 g | Hořčice |
40 g | Kečup |
5 g | Kmín drcený |
4 g | Majoránka |
8 g | Nové koření celé |
60 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
15 g | Podravka |
50 g | Povidla švestková |
150 g | Sádlo škvařené |
1000 g | Srnčí maso |
10 g | Sůl |
50 g | Vepřový bok uzený |
150 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 111,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Feferony, Kmín drcený, Majoránka, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Pepř černý mletý, Podravka, Povidla švestková, Srnčí maso, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí guláš s povidly postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, uzený bůček na nudličky, brambory očistíme, omyjeme, nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme, feferonku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme najemno. |
2 | V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme maso s bůčkem, rychle orestujeme, aby se zatáhlo, osolíme, opepříme, okmínujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se tekutina vysmahne na tuk, posypeme mletou paprikou, okořeníme novým kořením, bobkovým listem, přidáme česnek, feferonku, hořčici, kečup, povidla, podlijeme červeným vínem a dusíme téměř doměkka. Podle potřeby podléváme horkou vodou. Nakonec přimícháme strouhané brambory, majoránku, dolijeme potřebné množství horké vody a dodusíme. Brambory by se měly rozvařit a guláš částečně zahustit. Dochutíme Podravkou, provaříme a odstavíme. |
3 | Guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící. |