Pikantní sledi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní sledi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 47292 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
4 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
40 g | Cukr krupice |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kg | Sleď čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
2,2 l | Voda pitná |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 595,3mg |
Draslík | 206,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Citrony, Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sleď čerstvý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní sledi postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku nalijeme studenou vodu, přivedeme k varu a lžící opatrně pokládáme vejce do vody, kde je 10 minut vaříme natvrdo. Potom scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Housky nakrájíme a namočíme do 2 dl studené vody a potom je vymačkáme. |
2 | Nasolené sledě zbavíme zbytečné vody, drobně nakrájíme, dáme do misky, pokapeme olejem, přidáme oloupanou a nasekanou červenou cibuli, drobně nasekanou chilli papričku, vymačkanou housku, nakrájená vejce, vše promícháme. Dochutíme solí, pepřem, podle chuti přisypeme cukr, nakonec zakapeme vymačkanou citrónovou šťávou a důkladně promícháme. |
Poznámka
Takto připravené sledě podáváme jako studený předkrm s křupavou vekou.