Jednoduchý recept

Pikantní sledi

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47292
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Chilli paprička
4 ks Cibule
1 ks Citrony
40 g Cukr krupice
1 dl Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kg Sleď čerstvý
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
2,2 l Voda pitná
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 887kJ
10% Sacharidy 35 g
59% Tuky 44 g
11% Sodík 229 mg
72% Bílkoviny 40 g

Pikantní sledi postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku nalijeme studenou vodu, přivedeme k varu a lžící opatrně pokládáme vejce do vody, kde je 10 minut vaříme natvrdo. Potom scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Housky nakrájíme a namočíme do 2 dl studené vody a potom je vymačkáme.

2

Nasolené sledě zbavíme zbytečné vody, drobně nakrájíme, dáme do misky, pokapeme olejem, přidáme oloupanou a nasekanou červenou cibuli, drobně nasekanou chilli papričku, vymačkanou housku, nakrájená vejce, vše promícháme. Dochutíme solí, pepřem, podle chuti přisypeme cukr, nakonec zakapeme vymačkanou citrónovou šťávou a důkladně promícháme.

Poznámka

Takto připravené sledě podáváme jako studený předkrm s křupavou vekou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept