Jednoduchý recept

Jelení guláš s houbami a ořechy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 47293

Ingredience

2 g Bobkový list
600 g Brambory vařené
400 g Cibule
150 g Houby čerstvé
40 g Hořčice
1000 g Jelení maso
30 g Jíška hotová tmavá
30 g Kečup
5 g Kmín drcený
3 g Majoránka
6 g Nové koření celé
60 g Ořechy vlašské
60 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
15 g Podravka
150 g Sádlo škvařené
150 ml Víno červené
3 stroužek Česnek
120 g Šlehačka ve spreji

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 774 kcal
Kilojoule 3 239kJ
12% Sacharidy 44 g
60% Tuky 45 g
20% Sodík 393 mg
82% Bílkoviny 46 g

Jelení guláš s houbami a ořechy postup přípravy receptu:

1

Maso odblaníme, nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme, ořechy trochu nadrtíme.

2

V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí na tuk. Posypeme mletou paprikou, promícháme, podlijeme červeným vínem, horkou vodou, okořeníme kmínem, novým kořením, bobkovým listem, ochutíme hořčicí, kečupem, podravkou a dusíme téměř doměkka. Nyní přidáme česnek, majoránku, houby, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme. Před podáváním vyndáme celé koření. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

3

Porce guláše na talíři posypeme drcenými ořechy a ozdobíme šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept