Jelení guláš s houbami a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení guláš s houbami a ořechy
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47293 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
600 g | Brambory vařené |
3 stroužek | Česnek |
400 g | Cibule |
40 g | Hořčice |
150 g | Houby čerstvé |
1000 g | Jelení maso |
30 g | Jíška hotová tmavá |
30 g | Kečup |
5 g | Kmín drcený |
3 g | Majoránka |
6 g | Nové koření celé |
60 g | Ořechy vlašské |
60 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Podravka |
150 g | Sádlo škvařené |
120 g | Šlehačka ve spreji |
150 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 165,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Česnek, Cibule, Jelení maso, Kmín drcený, Majoránka, Nové koření celé, Ořechy vlašské, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Houby čerstvé, Jíška hotová tmavá, Kečup, Pepř černý mletý, Podravka, Šlehačka ve spreji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení guláš s houbami a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Maso odblaníme, nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme, ořechy trochu nadrtíme. |
2 | V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí na tuk. Posypeme mletou paprikou, promícháme, podlijeme červeným vínem, horkou vodou, okořeníme kmínem, novým kořením, bobkovým listem, ochutíme hořčicí, kečupem, podravkou a dusíme téměř doměkka. Nyní přidáme česnek, majoránku, houby, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme. Před podáváním vyndáme celé koření. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory. |
3 | Porce guláše na talíři posypeme drcenými ořechy a ozdobíme šlehačkou. |