Jednoduchý recept

Čínská barevná masová směs

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47294

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Cukr krupice
0,5 kávová lžička Glutasol
0,5 kávová lžička Kmín mletý
400 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 ks Okurka salátová
3 polévková lžíce Olej olivový
1,5 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
400 g Vepřová kýta
10 ml Voda pitná
50 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 377 kcal
Kilojoule 1 579kJ
2% Sacharidy 7 g
25% Tuky 19 g
19% Sodík 387 mg
76% Bílkoviny 43 g

Čínská barevná masová směs postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme a krájíme na kostičky. Okurku oloupeme a také pokrájíme na kostičky. Stejně rozkrájíme i omyté žampiony.

2

Nakrájené maso v misce smícháme se Solamylem, bílkem a vodou.

3

V pánvi rozpálíme olej, na něj vložíme masovou směs. Při smažení mícháme, kousky masa od sebe pečlivě oddělujeme, aby se nespekly. Když maso zbělá, přidáme chilli, kmín, nakrájenou okurku a žampiony. Směs smažíme a mícháme ještě 5 minut, na závěr přisypeme cukr, okořeníme Glutasolem a kapkou octa.

Poznámka

K této masové směsi je podle čínských zvyklostí obvyklé jako přílohu podávat uvařenou rýži, můžeme ale použít i vařené brambory, případně směs podávat s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept