Čínská barevná masová směs - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínská barevná masová směs
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47294 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Glutasol |
0,5 kávová lžička | Kmín mletý |
400 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 ks | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1,5 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
400 g | Vepřová kýta |
10 ml | Voda pitná |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 131,0mg |
Draslík | 958,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cukr krupice, Ocet vinný, Okurka salátová, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Kuřecí prsa, Olej olivový, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čínská barevná masová směs postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme a krájíme na kostičky. Okurku oloupeme a také pokrájíme na kostičky. Stejně rozkrájíme i omyté žampiony. |
2 | Nakrájené maso v misce smícháme se Solamylem, bílkem a vodou. |
3 | V pánvi rozpálíme olej, na něj vložíme masovou směs. Při smažení mícháme, kousky masa od sebe pečlivě oddělujeme, aby se nespekly. Když maso zbělá, přidáme chilli, kmín, nakrájenou okurku a žampiony. Směs smažíme a mícháme ještě 5 minut, na závěr přisypeme cukr, okořeníme Glutasolem a kapkou octa. |
Poznámka
K této masové směsi je podle čínských zvyklostí obvyklé jako přílohu podávat uvařenou rýži, můžeme ale použít i vařené brambory, případně směs podávat s pečivem.