Jednoduchý recept

Pečení sledi

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 47296
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

3 ks Cibule
1 ks Citrony
300 g Jablka
30 g Kopr čerstvý
70 g Maces - nekvašený chléb
1 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kg Sleď čerstvý
1 kávová lžička Sůl
10 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 720kJ
4% Sacharidy 15 g
38% Tuky 28 g
8% Sodík 162 mg
46% Bílkoviny 26 g

Pečení sledi postup přípravy receptu:

1

Čerstvé sledě vykucháme, očistíme, vykostíme, umyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na malé kousky, které dáme do misky. Přidáme oloupaná a hrubě nastrouhaná jablka, přisypeme macesovou mouku, žloutky, drobně nakrájenou cibuli a vše dobře promícháme. Podle chuti posypeme solí, pepřem, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, přimícháme nasekaný kopr, zlehka vmícháme z bílku vyšlehaný tuhý sníh a zase zamícháme.

2

Plech vymažeme olejem, připravenou směs přeložíme na plech, který vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 50 minut. Hotové vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, nakrájíme na úhledné kousky, které naaranžujeme na talíř a nabízíme.

Poznámka

Takto připravené sledě podáváme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept