Pečení sledi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečení sledi
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47296 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
300 g | Jablka |
30 g | Kopr čerstvý |
70 g | Maces - nekvašený chléb |
1 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kg | Sleď čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
10 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 455,3mg |
Draslík | 198,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 533,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Jablka, Kopr čerstvý, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maces - nekvašený chléb, Pepř černý mletý, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečení sledi postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé sledě vykucháme, očistíme, vykostíme, umyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na malé kousky, které dáme do misky. Přidáme oloupaná a hrubě nastrouhaná jablka, přisypeme macesovou mouku, žloutky, drobně nakrájenou cibuli a vše dobře promícháme. Podle chuti posypeme solí, pepřem, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, přimícháme nasekaný kopr, zlehka vmícháme z bílku vyšlehaný tuhý sníh a zase zamícháme. |
2 | Plech vymažeme olejem, připravenou směs přeložíme na plech, který vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 50 minut. Hotové vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, nakrájíme na úhledné kousky, které naaranžujeme na talíř a nabízíme. |
Poznámka
Takto připravené sledě podáváme jako studený předkrm.