Čínské masové tajemství - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínské masové tajemství
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47298 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
15 g | Arašídy |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
150 g | Jablka |
100 g | Kuřecí prsa |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
1,5 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřová kýta |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 155,4mg |
Draslík | 255,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 7,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Ocet vinný, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Omáčka sójová, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínské masové tajemství postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. |
2 | Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na stejně silné plátky jako maso. |
3 | V misce smícháme vodu, vajíčka a hladkou mouku, vytvoříme obalovací těstíčko. V něm obalíme plátky masa a jablek a osmažíme je postupně do bledého odstínu v pánvi na rozpáleném oleji. Nejdříve smažíme maso, pak jablka, osmažené vyndáváme z pánve. Když jsou všechny plátky osmažené, vložíme je zpátky do pánve, osmažíme do zlatova, vyjmeme a necháme na papírovém ubrousku okapat od přebytečného oleje. V pánvi osmahneme arašídy. |
4 | V druhé pánvi připravíme omáčku. Nalijeme čtvrt litru vody a přivedeme ji k varu, pak přidáme cukr, sůl, sójovou omáčku a ocet. Nakonec přilijeme Solamyl rozmíchaný ve vodě. Omáčku mícháme, dokud nezhoustne, pak do ní přisypeme opražené arašídy a ihned ji odstavíme z ohně. Měla by mít konzistenci i barvu medu - hustá, zlatavá, průhledná a mírně sladkokyselá. |
5 | Okapané osmažené plátky masa a jablek naskládáme na servírovací mísu nebo talíře, zalijeme omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Typické čínské jídlo. Jablka je možné nahradit hruškami nebo ananasem. Postup přípravy zůstává stejný.