Domácí veka z žitné mouky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí veka z žitné mouky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 47299 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1,5 kávová lžička | Droždí sušené |
1 kávová lžička | Kmín celý |
200 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná celozrnná |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mouka žitná |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 4,0mg |
Draslík | 36,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Kmín celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka žitná, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí veka z žitné mouky postup přípravy receptu:
1 | Do domácí pekárny dáme vlažnou vodu, mléko, olej, sůl, kmín, mouku a droždí, zapneme program Těsto. Pekárna těsto uhněte, poté jej vyklopíme na pomoučený vál a lehce prohněteme. Těsto rozdělíme na 2 části a vytvarujeme z nich 2 podlouhlé veky. Přikryjeme je olejem potřenou potravinovou fólií a necháme 20 minut kynout. Poté je upečeme v předehřáté troubě 35 minut. |