Vepřová játra pečená na cibulce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová játra pečená na cibulce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 473 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
1000 g | Játra vepřová |
2 g | Kmín celý |
1 g | Majoránka |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sůl |
120 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 312,4mg |
Draslík | 308,7mg |
Vláknina | 855,6mg |
Vitamín A | 22g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra vepřová, Kmín celý, Majoránka, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová játra pečená na cibulce postup přípravy receptu:
1 | Vepřová játra odblaníme, opláchneme a nakrájíme na hranolky nebo proužky. |
2 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a mírně osmahneme na tuku. Přidáme játra, vše rychle osmažíme za stálého promíchávání, přidáme kmín, pepř a drcenou majoránku a pod poklicí krátce podusíme. |
3 | Nakonec játra osolíme, vše promícháme a ještě podusíme. |
Zatím jsme smažili a dusili.... Kdy prosím budeme péct, jestliže játra mají být pečená ?