Jednoduchý recept

Jelení guláš s bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 47300

Ingredience

600 g Brambory
300 g Cibule
150 g Houby čerstvé
1000 g Jelení kýta
3 g Majoránka
25 g Mouka polohrubá
150 g Mrkev kořen
30 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
120 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 566 kcal
Kilojoule 2 370kJ
8% Sacharidy 28 g
34% Tuky 25 g
73% Sodík 1 g
99% Bílkoviny 56 g

Jelení guláš s bramborami postup přípravy receptu:

1

Jelení maso z kýty odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky (máme-li sušené, předem je namočíme), mrkev nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme, brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.

2

V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osmahneme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se tekutina vydusí na tuk, zaprášíme trochou mouky, podlijeme vodou, přidáme houby, česnek, mrkev a dusíme téměř doměkka. Nyní přidáme brambory, majoránku, podle potřeby přilijeme vodu a dodusíme.

3

Guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept