Jelení guláš s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení guláš s bramborami
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47300 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
6 stroužek | Česnek |
300 g | Cibule |
150 g | Houby čerstvé |
1000 g | Jelení kýta |
3 g | Majoránka |
25 g | Mouka polohrubá |
150 g | Mrkev kořen |
30 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
120 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 149,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Jelení kýta, Mouka polohrubá, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení guláš s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Jelení maso z kýty odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky (máme-li sušené, předem je namočíme), mrkev nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme, brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osmahneme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se tekutina vydusí na tuk, zaprášíme trochou mouky, podlijeme vodou, přidáme houby, česnek, mrkev a dusíme téměř doměkka. Nyní přidáme brambory, majoránku, podle potřeby přilijeme vodu a dodusíme. |
3 | Guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící. |