Sladkokyselá vepřová žebírka na čínský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladkokyselá vepřová žebírka na čínský způsob
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47301 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Kapie |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Solamyl |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vepřová žebra |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,2mg |
Draslík | 17,0mg |
Vláknina | 192,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cukr krupice, Ocet vinný, Sůl, Vepřová žebra, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladkokyselá vepřová žebírka na čínský způsob postup přípravy receptu:
1 | Žebírka nasekáme na 4 až 6 cm dlouhé kousky a osmažíme je ve větším kastrolu. Pokud jsou tučná, smažíme je bez tuku, k libovým přilijeme trochu oleje. Žebírka smažíme zvolna za stálého míchání, vypečený tuk sléváme. Maso změkne za 30 až 45 minut. Když je měkké, slijeme přebytečný olej a kastrol odstavíme z ohně. |
2 | V druhé pánvi připravíme omáčku. Vlijeme vodu a přivedeme ji k varu, přidáme sójovou omáčku, ocet, cukr, Solamyl, podle chuti chilli, pepř a sůl. Vše důkladně promícháme a omáčku vaříme, dokud nezhoustne. Měla by mít sklovitou konzistenci a nestékat. |
3 | Do omáčky vložíme osmažené maso a necháme chvíli zaležet. |
4 | Zatím omyjeme kapii, rozpůlíme ji, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky nebo malé kousky. opláchneme nať petrželky a nasekáme ji na jemno. Kapií i petrželkou pak na talíři ozdobíme maso. |
Poznámka
Nejvhodnější přílohou je rýže, můžeme ale podávat i s houskovým knedlíkem, případně jen s pečivem. Nejlépe vypadá na bílém servírovacím talíři.