Těstovinový salát s okurkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s okurkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 47307 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
0,5 hrst | Bazalka |
4 ks | Cibulka jarní |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
0,5 ks | Okurka salátová |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata sušená sterilovaná |
60 g | Roketa |
2 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
230 g | Těstoviny Farfalle |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 4,1mg |
Draslík | 598,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibulka jarní, Cukr krupice, Ocet vinný, Okurka salátová, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Roketa, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s okurkou postup přípravy receptu:
1 | Zálivku připravíme z olivového oleje, cukru, hořčice, dle chuti osolíme a opepříme. Všechno spolu rozšleháme a nakonec přimícháme nadrobno nakrájenou bazalku. |
2 | Mezitím v hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny. Scedíme je a přelijeme zálivkou. Jemně promícháme. Přimícháme nakrájená rajčata, jarní cibulky, okurku a natrhanou roketu, dle chuti osolíme a opepříme. Promícháme a teplý podáváme posypaný nastrouhaným parmezánem. |