Hřebenatky z Bílého domu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hřebenatky z Bílého domu
Hřebenatky z Bílého domu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 47308 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
12 ks | Hřebenatka |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
900 g | Špenát listový čerstvý |
2 g | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 39,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,4mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hřebenatka, Ořechy vlašské, Špenát listový čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olej z vlašských ořechů, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hřebenatky z Bílého domu postup přípravy receptu:
1 | V pánvi na oleji podusíme opraný, okapaný a osolený špenát asi 5 minut pod pokličkou. |
2 | Do prázdné pánve dáme zbývající olej na něm zprudka opékáme z každé strany posolené a citronem pokapané hřebenatky asi 3 minuty. |
3 | Špenát rozložíme na nahřáté talíře a na každý špenát položíme 3 hřebenatky pokapané ořechovým olejem. Osolíme,ozdobíme na drobno posekanými vlašskými ořechy a servírujeme. |