Hovězí maso na kari s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso na kari s pórkem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47309 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
300 g | Hovězí maso zadní |
1 dl | Hovězí vývar základní |
2 kávová lžička | Kari koření |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
3 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Vegeta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 43,5mg |
Draslík | 496,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 4,9mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,7mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Kari koření mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Olej olivový, Omáčka sójová, Pórek, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso na kari s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky a zalijeme sójovou omáčkou. |
2 | Pórek omyjeme a šikmo nakrájíme na dlouhé nudličky. |
3 | V pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj maso a za stálého míchání smažíme přibližně 5 minut, dokud se neodpaří voda. Přidáme kari koření, cukr a nudličky pórku. Směs stále mícháme, Když pórek začne vadnout, ale je ještě zelený, dochutíme směs Vegetou a přilijeme vývar. Vše důkladně promícháme, necháme velmi krátce provařit a podáváme. |
Poznámka
Smažení by nemělo trvat déle než 10 minut - maso bude šťavnaté a pórek svěže zelený.