Zeleninová polévka se sušenými houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka se sušenými houbami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 47312 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Celer sušený |
1 polévková lžíce | Cibule sušená |
3 polévková lžíce | Houby sušené |
150 g | Ječmen - obilky |
1 špetka | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Mrkev sušená |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
1 polévková lžíce | Sójový šrot |
2 špetka | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 766,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule sušená, Ječmen - obilky, Kmín celý, Olej rostlinný, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer sušený, Houby sušené, Mrkev sušená, Pepř černý mletý, Sójový šrot mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka se sušenými houbami postup přípravy receptu:
1 | Sušenou zeleninu a houby necháme namáčet ve vodě. Ječmen smícháme se sójovým šrotem, solí a povaříme. |
2 | V kastrůlku zahřejeme olej, přidáme kmín, nadrobno nasekanou šalotku a špetku soli, přisypeme okapanou zeleninu, houby a dusíme. Nakonec vmícháme ječmen, přilijeme trochu tekutiny z hub a doměkka podusíme. |
3 | Polévku osolíme a opepříme dle chuti, rozdělíme do misek a horkou podáváme. |