Zapečená jablíčka s citronovou šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená jablíčka s citronovou šlehačkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 47314 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 ks | Citrony |
20 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
2 ks | Jablka |
20 g | Máslo čerstvé |
75 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 15,8mg |
Draslík | 206,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 185,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jablka, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená jablíčka s citronovou šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve rozehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia. Mezitím omyjeme jablka, rozkrojíme je na půlky, zbavíme jádřinců a tyto půlky pokapeme citrony. |
2 | Vymažeme máslem zapékací misku a naskládáme do ní jablka (slupkou dolu), která posypeme skořicí a položíme na ně kousek másla. Vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut. |
3 | Z citronu nastrouháme kůru, vymačkáme 3 lžíce šťávy a se třemi lžicemi cukru (smíchaného s vanilkovým) smícháme s creme fraiche (zakysanou smetanou) a vytvoříme hladký hustý krém. Vše přikryjeme a dáme do ledničky. |
4 | Upečená jablíčka můžeme servírovat buď teplá, nebo studená. Na každé jablko dáme kopeček citronového krému. |