Jednoduchý recept

Zapečená jablíčka s citronovou šlehačkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 47314
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

2 ks Citrony
20 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
2 ks Jablka
20 g Máslo čerstvé
75 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 174 kcal
Kilojoule 728kJ
8% Sacharidy 30 g
11% Tuky 8 g
1% Sodík 18 mg
2% Bílkoviny 1 g

Zapečená jablíčka s citronovou šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve rozehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia. Mezitím omyjeme jablka, rozkrojíme je na půlky, zbavíme jádřinců a tyto půlky pokapeme citrony.

2

Vymažeme máslem zapékací misku a naskládáme do ní jablka (slupkou dolu), která posypeme skořicí a položíme na ně kousek másla. Vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut.

3

Z citronu nastrouháme kůru, vymačkáme 3 lžíce šťávy a se třemi lžicemi cukru (smíchaného s vanilkovým) smícháme s creme fraiche (zakysanou smetanou) a vytvoříme hladký hustý krém. Vše přikryjeme a dáme do ledničky.

4

Upečená jablíčka můžeme servírovat buď teplá, nebo studená. Na každé jablko dáme kopeček citronového krému.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept