Jednoduchý recept

Hovězí maso dušené s bramborami na čínský způsob

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47315
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brambory
2 kávová lžička Cukr krupice
1 kg Hovězí maso zadní
1 kávová lžička Kmín mletý
4 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
500 g Rajčata
2 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 048kJ
7% Sacharidy 26 g
24% Tuky 18 g
27% Sodík 537 mg
104% Bílkoviny 58 g

Hovězí maso dušené s bramborami na čínský způsob postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky o hraně přibližně 4 cm. Rajčata oloupeme, brambory oškrábeme, obojí rozkrájíme na čtvrtky.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cukr a mícháme. Když se směs zbarví do hněda, přidáme kostky masa. Mícháme, až maso zbělí, pak opatrně přilijeme 1,5 litru vody a přivedeme do varu. Přidáme kmín, zázvor, pepř a polovinu soli, na mírném ohni dusíme pod pokličkou. Když se polovina vody vypaří a maso je téměř měkké, přidáme nakrájená rajčata a brambory. Pokračujeme v dušení a podle potřeby případně přiléváme vodu. Když jsou brambory i maso měkké, dochutíme Vegetou a solí.

Poznámka

Hovězí maso dušené s bramborami na čínský způsob připomíná český guláš. Tradiční přílohou k němu je v Číně rýže, můžeme ho ale podávat i samotné nebo s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept