Hovězí maso dušené s bramborami na čínský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso dušené s bramborami na čínský způsob
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47315 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kg | Hovězí maso zadní |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 145,0mg |
Draslík | 856,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Rajčata, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Kmín mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso dušené s bramborami na čínský způsob postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky o hraně přibližně 4 cm. Rajčata oloupeme, brambory oškrábeme, obojí rozkrájíme na čtvrtky. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cukr a mícháme. Když se směs zbarví do hněda, přidáme kostky masa. Mícháme, až maso zbělí, pak opatrně přilijeme 1,5 litru vody a přivedeme do varu. Přidáme kmín, zázvor, pepř a polovinu soli, na mírném ohni dusíme pod pokličkou. Když se polovina vody vypaří a maso je téměř měkké, přidáme nakrájená rajčata a brambory. Pokračujeme v dušení a podle potřeby případně přiléváme vodu. Když jsou brambory i maso měkké, dochutíme Vegetou a solí. |
Poznámka
Hovězí maso dušené s bramborami na čínský způsob připomíná český guláš. Tradiční přílohou k němu je v Číně rýže, můžeme ho ale podávat i samotné nebo s pečivem.