Kukuřično-pšeničný chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kukuřično-pšeničný chléb
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 47318 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
1 kg | Mouka kukuřičná |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 139g |
---|---|
Cholesterol | 163,6mg |
Draslík | 269,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 356,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Mouka pšeničná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kukuřično-pšeničný chléb postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme kukuřičnou a pšeničnou mouku, kypřicí prášek, přilijeme teplou vodu a promícháme. Přidáme vejce a vypracujeme těsto. Přemístíme do formy, odložíme na chladné místo a necháme několik hodin odpočinout a kynout, aby se uvolnil škrob. |
2 | Poté vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme cca 45 minut. Po vychladnutí vyklopíme, nakrájíme a podáváme. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby odpočinutí těsta - několik hodin.