Recept

Rozmarýnová rajčata s ovčím sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 47323
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 kávová lžička Cukr krystal
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Petržel - nať
7 ks Rajčata
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
400 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 470 kcal
Kilojoule 1 965kJ
3% Sacharidy 10 g
48% Tuky 36 g
0% Sodík 8 mg
51% Bílkoviny 29 g

Rozmarýnová rajčata s ovčím sýrem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme rajčata, stopky neodstraňujeme, ale urovnáme směrem dolů do ohnivzdorné mísy. Rajčata křížem nařízeneme a stiskem vytvoříme malý důlek. Opláchneme 1/2 svazku petrželky, dosucha otřepeme a jemně nasekáme. Silnější konce stonků odstraníme. Česnek oloupeme a prolisujeme do směsi z cukru, pepře, rozmarýnu, petrželky a olivového oleje. Tuto směr navršíme do důlků na rajčatech. Ovčí sýr nakrájíme na plátky, kterými obložíme rajčata. Dáme mísu takto připravenou do trouby na předehřátý gril a zapékáme asi 15 minut. Slupka rajčat by měla lehce zhnědnout.

Poznámka

Můžeme podávat ke steakům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept