Recept

Ravioli s parmezánem a tatarákem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 47325

Ingredience

Na těsto
200 g Mouka pšeničná - Semolina
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Sůl
7 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
Na náplň
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
150 g Sýr Parmezán
50 g Šalvěj sušená
Na tatarák
200 g Hovězí svíčková
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
50 g Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 816 kcal
Kilojoule 3 412kJ
19% Sacharidy 69 g
56% Tuky 42 g
33% Sodík 659 mg
68% Bílkoviny 38 g

Ravioli s parmezánem a tatarákem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si prkénko, na které nasypeme obě mouky. Uprostřed vytvoříme důlek, do něhož rozklepneme vejce. Nasypeme špetku soli a mícháme rukama. Pečlivě vypracováváme těsto přibližně 15 minut. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme do ledničky, kde mělo alespoň 2 hodiny odpočívat.

2

Do menšího hrnce vlijeme smetanu a vaříme, dokud ji nesvaříme na polovinu. V okamžiku, kdy sejmeme kastrol z ohně, nasypeme parmezán a promícháme. Posypeme čerstvě umletým pepřem. Pak vložíme do chladničky, kde necháme náplň úplně ztuhnout.

3

Z odpočinutého těsta vyválíme tenký plát. Z něho kulatým tvořítkem vykrajujeme kolečka. Na každé kolečko vkládáme lžičku připravené ztuhlé náplně. Kraje koleček z těsta přeložíme a stiskneme tak silně, aby náplň nevytékala. U vytvořených půlměsíčků ještě přehneme rohy k sobě a také přitiskneme. Vaříme v osolené vodě, úplně stačí velmi krátce, dokud ravioli nevyplavou na povrch. V pánvi rozpustíme máslo, přihodíme lístky šalvěje a zahříváme, Šalvěj mírně orestujeme a pak na ni přidáme uvařené ravioli. Zlehka promícháme, aby se těstoviny mírně obalily v tuku.

4

Najemno nakrájíme syrové hovězí maso. Přidáme žloutek, tymián a přisypeme sůl a pepř. Mírně promícháme.

5

Na talíř naložíme tatarák a kolem něj těstoviny, které ještě zvrchu zalijeme šalvějovým máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept