Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 47327

Ingredience

0,5 ks Chilli paprička
300 g Hříbky čerstvé
150 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
400 g Rýže Arborio
100 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
700 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 907 kcal
Kilojoule 3 795kJ
29% Sacharidy 106 g
56% Tuky 42 g
65% Sodík 1 g
42% Bílkoviny 24 g

Rizoto s hříbky postup přípravy receptu:

1

Dvě třetiny množství másla rozpustíme v kastrolu a přihodíme na něj na menší kousky nasekané hříbky. Přidáme nasekaný česnek, šalotku a chilli papričku. Šalotka by neměla v žádném případě zhnědnout. Přisypeme rýži a necháme orestovat. Zalijeme bílým vínem, to necháme odvařit úplně až na tuk. Vlijeme zeleninový vývar, aby jeho hladina sahala asi půl centimetru nad rýži a mícháme. Když se vývar odvaří, vlijeme další dokud není rýže zcela hotová. Odstavíme z ohně a zamícháme do ní parmezán, který jsme si předtím nastrouhali na jemném struhadle. Osolíme, opepříme, vložíme zbytek másla, nasekanou nať petrželky a zamícháme. Ponecháme ještě 2 minuty odstát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept