Rizoto s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s hříbky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 47327 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Chilli paprička |
300 g | Hříbky čerstvé |
150 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
400 g | Rýže Arborio |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
100 ml | Víno bílé |
700 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 105g |
---|---|
Cholesterol | 65,2mg |
Draslík | 870,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 713,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Hříbky čerstvé, Šalotka, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže Arborio, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Dvě třetiny množství másla rozpustíme v kastrolu a přihodíme na něj na menší kousky nasekané hříbky. Přidáme nasekaný česnek, šalotku a chilli papričku. Šalotka by neměla v žádném případě zhnědnout. Přisypeme rýži a necháme orestovat. Zalijeme bílým vínem, to necháme odvařit úplně až na tuk. Vlijeme zeleninový vývar, aby jeho hladina sahala asi půl centimetru nad rýži a mícháme. Když se vývar odvaří, vlijeme další dokud není rýže zcela hotová. Odstavíme z ohně a zamícháme do ní parmezán, který jsme si předtím nastrouhali na jemném struhadle. Osolíme, opepříme, vložíme zbytek másla, nasekanou nať petrželky a zamícháme. Ponecháme ještě 2 minuty odstát. |