Jednoduchý recept

Masové koule z jehněčího masa

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47329

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
100 g Hovězí maso mleté
0,5 l Hovězí vývar základní
500 g Jehněčí maso mleté
1 kávová lžička Majoránka
10 g Mouka pšeničná hladká
1 dl Olej olivový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
2 ks Pórek
1 polévková lžíce Solamyl
2 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
4 stroužek Česnek
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 362kJ
9% Sacharidy 34 g
44% Tuky 33 g
42% Sodík 847 mg
60% Bílkoviny 34 g

Masové koule z jehněčího masa postup přípravy receptu:

1

Pórek omyjeme a nakrájíme na jemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na kousky. Vlašské ořechy nasekáme na jemno.

2

Mletá masa smícháme v míse s polovinou prolisovaného česneku, nakrájeným pórkem a majoránkou, podle chuti osolíme. Z masové směsi vytvoříme větší koule a obalíme je v mouce.

3

V pánvi rozehřejeme olej a v něm koule osmahneme do bledšího odstínu.

4

V hrnci přivedeme k varu vývar, do něj vložíme předsmažené masové koule. Za stálého míchání přisypeme nakrájené žampiony, přidáme sójovou omáčku, Vegetu, cukr a zázvor. Pak přiléváme Solamyl rozmíchaný v troše vývaru a stále mícháme. Když omáčka začne houstnout, dochutíme ji zbytkem prolisovaného česneku a solí. Necháme ji ještě chvíli prohřát a ihned podáváme. Na talíři masové koule posypeme nasekanými ořechy.

Poznámka

Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými. Nejvhodnější příloha je pečivo, můžeme ale podávat i s uvařenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept