Masové koule z jehněčího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové koule z jehněčího masa
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47329 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
100 g | Hovězí maso mleté |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
500 g | Jehněčí maso mleté |
1 kávová lžička | Majoránka |
10 g | Mouka pšeničná hladká |
1 dl | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Solamyl |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
200 g | Žampiony čerstvé |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 106,8mg |
Draslík | 952,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Jehněčí maso mleté, Majoránka, Sůl, Žampiony čerstvé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Omáčka sójová, Pórek, Solamyl, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masové koule z jehněčího masa postup přípravy receptu:
1 | Pórek omyjeme a nakrájíme na jemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na kousky. Vlašské ořechy nasekáme na jemno. |
2 | Mletá masa smícháme v míse s polovinou prolisovaného česneku, nakrájeným pórkem a majoránkou, podle chuti osolíme. Z masové směsi vytvoříme větší koule a obalíme je v mouce. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a v něm koule osmahneme do bledšího odstínu. |
4 | V hrnci přivedeme k varu vývar, do něj vložíme předsmažené masové koule. Za stálého míchání přisypeme nakrájené žampiony, přidáme sójovou omáčku, Vegetu, cukr a zázvor. Pak přiléváme Solamyl rozmíchaný v troše vývaru a stále mícháme. Když omáčka začne houstnout, dochutíme ji zbytkem prolisovaného česneku a solí. Necháme ji ještě chvíli prohřát a ihned podáváme. Na talíři masové koule posypeme nasekanými ořechy. |
Poznámka
Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými. Nejvhodnější příloha je pečivo, můžeme ale podávat i s uvařenou rýží.